Hoop

We leven al decennia lang in een versplinterde samenleving waar de verschillen in kleur, afkomst, geloofsovertuiging,… hoogtij vieren. En ondanks de booming van organisaties die pleiten voor een vredevolle samenleving, de acties voor goede doelen,… versplinteren we langzaam verder. Erger nog, zelfs binnen dezelfde hokjes zijn er steeds meer en meer mensen die niet zichzelf mogen, durven of kunnen zijn.  Die zich niet mogen uiten.

Hoe verdrietig is het, dat wij mensen, niet liefdevoller kunnen samenleven in die éne wereld die we samen hebben. Eerder dit jaar kwamen 3000 onbekende mensen met een verschillend geloof, een verschillende achtergrond samen en zongen onderstaand nummer in drie verschillende talen voor de vrede. Het filmpje maakte me net zoals al de mensen die op dat moment bij me waren stil. En wanneer ik hoorde hoe mijn oudste zoon, die op mijn schoot zat het refrein zachtjes meezong kreeg ik tranen in mijn ogen… ‘ONE DAY’

filmpje:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s