Bos-baden

In de natuur zijn is altijd fijn! Om de rust in jezelf terug te vinden, te onthaasten, na te denken, avonturen te beleven, bomen te knuffelen,…te genieten. Meer nog: welke energie is sterker dan de helende energie van de natuur?

In een bos rond wandelen is ontspannend, maar hoe vaak doen we dit echt bewust? Hoe dikwijls zorgen we er voor dat al onze zintuigen open staan om de krachtige helende energie van de aarde, het water, de bomen, de bloemen, de dieren,…te ontvangen?

Bos-baden is een manier om volop te kunnen genieten van alles wat de natuur in zich heeft. Nieuwsgierig naar hoe je dat doet?

– Je gaat zonder GSM of fototoestel naar een bos waar je langzaam (eventueel op blote voeten) wandelt zonder doel. Wanneer je een leuk plekje ziet, waar jij je goed bij voelt, leg je je rustig neer. Net zoals je in een bad gaat liggen maar dan zonder water (tenzij het regent natuurlijk).

– Je ademt rustig in en uit.

– Je focust je op je hart en je voelt…de zachte liefdevolle altijd aanwezige energie naar binnen stromen.

– Je luistert….naar het zachte fluisteren en liefdevol zingen van de wind.

– Je opent je ogen en kijkt…naar de bomen die wiegen, de kleuren die steeds veranderen.

– Je proeft…de frisse lucht.

– Je ruikt…de geuren van aarde, gras, bloemen en bomen.

Ervaar de natuur met een openheid zoals kinderen dat doen. Voel  de wonderbaarlijke verbinding tussen je lichaam, je ziel, je hart en de natuur.

Misschien zorgt bos-baden er wel voor dat je helderder gaat denken….Als ik me niet vergis zat Boeddha onder een boom toen hij zijn levensinzichten kreeg.

Regelmatig een bad nemen in de natuur zorgt er in elk geval voor dat je stress daalt, je hart gezonder wordt, je immuunsysteem sterker wordt en je energie voelbaar toeneemt. Trillingen verhogen. Het maakt je rustiger, gezonder én gelukkiger.

Reden genoeg om het ook eens te proberen?

46336_1531133312762_7472178_n

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s